NRK Meny
Klar fiskebuljong med boller

Fiskeboller du lager selv med persille og/eller andre urter.

Foto: NRK

Klar fiskebuljong med boller

Her kan du variere med estragon, koriander eller andre urter du liker godt. Fersk fisk kan erstattes med røkt.

Slik gjør du

Ha kraften i kjele, og sett den til oppvarming på middels varme.

Lag fiskeboller: Rens fisken for bein. Skjær den grove biter. Legg bitene i en food processor. Tilsett salt. Bland raskt sammen. Ha i persille og egg. Kjør til blandingen er jevn. Spe med kald fiskekraft eller fløte.
Lag små boller av farsen og legg dem i den varme kraften etter hvert.
La fiskebollene trekke i fiskekraften til de er gjennomkokt.

Kraften
Kraften lages av fiskeben og fiskekjøtt. Blandes med grønnsaker skåret i biter, som løk, sellerirot, purreløk og gulrot.
Kalt vann helles på, og så skal det få et oppkok. Det er viktig å skumme av etter oppkok og underveis. Kraften skal trekke i 20 min. Når den er ferdig må den siles og saltes.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Hanne Frosta

Kilde: Hanne Frosta i Førkveld