Klappkake
Foto: Ida Kjøstelsen / NRK

Klappkake

– Dette er vel det mange ville kalle focaccia, men for å gjera det klinkande klårt: Kvifor nytte unødige utanlandske ord når me har so mange gode norske! Dessutan er det heilt sant at det er ei klappkake. Eg nyttar hendene og klappar kaka ut over steikebrettet. Det seier turbobudeia Bodil Nordjore.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Gjer deig av sikta kveite, vatn og gjær kvelden føre.

Bland alt det andre oppi, pass på so det ikkje er for fast deig. Som du ser skal ikkje oljen oppi føre neste dag, fordi oljen i deigen med ein gong hemmar glutenutviklinga, og skaper poreutvikling. Men olje neste dag, gjeve sprø skorpe og god smak.

Klapp kaka ut på eit steikebrett, og pensle med olje og strø på fingersalt. Her kan du ha oppå mange ting om du vil; solturka tomater, oliven, ulike ostar, vellagra og revne, m.m.
Ha god og varm omn når du steiker desse.

Tips

Se også: Oppskriftene frå Bodil Nordjore

Kilde: Bodil Nordjore i Nitimen