Laster innhold, vennligst vent..
Kladdkake med sjokoladefyll

Klissete kake med glasur som er en slags karamell med sjokolade.

Foto: Marit Hegle

Kladdkake med sjokoladeglasur

Denne kaken visker ut skillet mellom kake og godteri. Konsistensen er myk og kaken smelter på tungen. Det er helt umulig å stoppe når man først har smakt en bit. På svensk heter den kladdkaka, det vil si at den er kladdig, altså klissete inni. Kunsten er å steke den akkurat passe.

Slik gjør du

Kladdkake

Sett stekeovnen på 175 grader.

Smelt smør på svak varme. Rør inn kakaopulveret. I en bolle blander du sammen sukker, hvetemel, vaniljesukker og salt. Rør inn smøret og deretter ett og ett av eggene.

Kle bunnen av en 24 cm rund kakeform med bakepapir. Hell røren oppi og stek på et stekebrett midt i ovnen i 20 minutter.

Når kaken er ferdig stekt setter du formen rett på rist og lager sjokoladeglasuren.

Sjokoladeglasur

Kok opp fløte, sukker og sirup i en kjele. Trekk så kjelen bort fra varmen og tilsett grovhakket sjokolade. Rør med en slikkepott til all sjokoladen er oppløst. Sett kjelen tilbake på varmen og kok i ca. 20 minutter til du ser at massen har begynt å tykne litt. Da trekker du kjelen bort fra varmen og rører inn smøret. Fortsett å røre til alt smøret er helt blandet inn. Hell glasuren over kakebunnen. La kaken stå på kjøkkenbenken til den har fått romtemperatur. Sett den i kjøleskapet i mininum 2 timer.

Før servering løsner du forsiktig kaken fra kanten av formen med en skarp kniv og flytter den over på et fint kakefat. Hvis du ønsker å pynte kan du legge noen lettristede nøtter og bringebær i en rekke på kaken.

Kaken oppbevares i kjøleskap, men la den gjerne få stå en time i romtemperatur før servering så den blir ekstra god og «kladdete».

Kilde: Marit Hegle