Kladdkake

Nydelig saftig sjokoladekake.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Kladdkake

Sjokoladekaken er kladdete i midten. Derav navnet. Det er viktig å ikke steke den for mye. Den skal være myk og saftig med et raust lag glasur på toppen.

Slik gjør du

Kladdkaken bakes i rund form, 20-22 centimeter i diameter. Kle formen med bakepapir. eller smør den med smør, og dryss den med kakao.

Hakk sjokoladen. Smelt smøret og rør sjokoladen inn. Visp sammen egg og sukker. Sikt sammen alt det tørre og vend det inn i eggedosisen. Bland til slutt inn sjokoladesmøret. Tilsett noen dråper romessens hvis ønskelig. Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen ved 190 grader i 15-20 minutter. Den skal være stekt langsmed kanten og fortsatt myk i midten uten å være rennende. Avkjøl i formen. Kaken bør helst få stå noen timer for å «sette seg».

Finhakk sjokoladen til glasuren, og ha den over i en bolle. Kok opp fløten og hell den varme fløten over sjokoladen. Tilsett smør og la blandingen stå i et lite minutt før du begynner å røre med en slikkepott fra midten av bollen, eller kjør alt sammen med en stavmikser. Rør til alt er godt blandet og sjokoladen er skinnende blank, tykk og elastisk. Bre glasuren over kaken og pynt etter ønske.

Kaken holder seg fint i kjøleskapet og kan gjerne bakes dagen i forveien.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Holm»/NRK P1+