Laster innhold, vennligst vent..
Kjøttpudding

Kjøttpudding fylt med fruktkompott.

Foto: YLE

Kjøttpudding

God gammeldags kjøttpudding i ny smaksrik variant, rullet i bacon, med en kjerne av søtsyrlig fruktkompott.

Slik gjør du

Bland kjøttdeigen med salt.

Tilsett egg og rør det nøye inn.

Bland inn bløtlagte brødsmuler og smak til med salt og hvit pepper. Surr løken myk i litt smør og ha den i farsen.

Del frukten i terninger og tilsett timian og eddik. La det koke sammen til en kompott.

Bred ut farsen og legg en rad fruktkompott i midten.

Brett farsen over og rull sammen til en rull.

Bred ut baconskiver og legg farsen i midten. Brett over baconet sånn at det dekker og legg rullen i en form eller på en smurt plate.

Stek i ovnen på 175 grader til en kjernetemperatur på 65 grader (ca. 30 minutter).

Tips

Server med bakte poteter og gulrøtter.

Kilde: Paul Svensson i tv serien "hygge i strömsö"/yle