NRK Meny
Kjøttkake på gaffel

Kjøttkake på gaffel, potetdipp og tyttebærsyltetøy.

Foto: Lars Erik Vesterdal

Kjøttkake på gaffel med potetdipp og tyttebær

Når det er mye spennende som foregår på TV er det fristende å bli sittende. Men mat må man ha. Lars Erik Vesterdal serverer kjøttkaker på gaffel og en dipp med poteter som du kan spise i sofaen.

Slik gjør du

Kjøttkaker

Kjør sammen kjøttdeig og salt i en kjøkkenmaskin i ett minutt. Tilsett egg og kjør dette godt sammen med en grind. Ha i potetmel og spe med melk/fløte. Kjør inn finkuttet løk til slutt. Smak til deigen med pepper og litt muskat. Form fire store kjøttkaker og stek dem til de får en fin og gyllen farge på alle sider.

Etterstek dem i ovnen på ca. 180 grader i 8–10 minutter.

Potetdipp

Skrell mandelpoteter og kok dem møre sammen med hvitløk. Gni potetene og hvitløken gjennom en sil slik at det ikke blir klumper. Spe den ut med melk slik at den får en deilig og myk konsistens. Smak til med salt.

Servering

Server kjøttkakene på gaffel og en skål til hver med potetdippen ved siden av. Kutt gjerne litt vårløk og legg på toppen, samt en skje med tyttebærsyltetøy.

Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet «Brønsj»/NRK P1