NRK Meny
Kjøttdeigspyd klare for stekeovnen

Kjøttdeigspyd med krydderblanding nr. 1 nærmest og krydderblanding nr. 2 lengst vekke. Nå er de klare for å stekes i ovnen.

Foto: Fra tv-serien Saras kjøkken / SVT

Kjøttdeigspyd med tre forskjellige smaker

Du kan lage tre forskjellige slags kjøttdeigspyd eller bare velge en av krydderblandingene. Hver krydderblanding er beregnet til hele mengden kjøttdeig.

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 °C.

Bland alle ingrediensene til kjøttdeigen. Krydre med valgfri krydderblanding. Beregn 50 g kjøttdeig til hvert spyd. Klem kjøttdeigen rundt en trepinne.

Legg spydene på en stekeplate med bakepapir og la dem stå i ovnen i 12-15 minutter.

Tips

Ajvar er vanligvis laget av paprika , aubergine, hvitløk og chili. Grønnsakblandingen kan kjøpes ferdig på glass.

Kilde: Sara Begner i tv-serien Saras kjøkken/SVT