NRK Meny
Kjøttboller med nudler og fiskedipsaus

Anh Lé bruker en rist og griller kjøttbollene på bordgrill før de serveres med nudler og fiskedipsaus.

Foto: Fra TV-serien Spis Vietnam / DR

Kjøttboller med nudler og fiskedipsaus

Flate kjøttboller med vårløk serveres med nudler og saus så det nesten blir en suppe.

Slik gjør du

Lag karamellsausen først. Kok 100 gram sukker med 50 gram vann til det får en gyllen karamellfarge. Tilsett 50 gram vann til og kok opp.

Kjøttboller

Bland svinekjøttet med finhakket vårløk, karamellsaus og fish sauce. La det trekke en time. Form flate kjøttboller. Grill kjøttbollene. De er best, når de er saftige. Kjøttbollene kan eventuelt stekes i stekepanne.

Risnudelsalat

Skrell papayaen, skjær den i to og ta ut steinene. Skjær den i skiver og legg skivene i kaldt vann i 15 minutter. Sil av vannet. Legg dem i en skål sammen med fiskedipsaus*.

Legg urtene på en tallerken.

Nudlene legges i vann i ca. 20 minutter. Hell dem over i kokende vann i ca. 5 sekunder til de er al dente. Hell dem over i en sil, og la dem avkjøles.

Fordel nudlene i fire dype skåler og hell over fiskedipsaus med papaya. Det skal dekke nudlene så du får nesten en slags nudelsuppe. Server det med kjøttbollene.

Tips

Urtene skal spises som en salat. Nesten hver munfull spises med et par urteblader.

*Oppskrift på fiskedipsaus:

Kilde: Fra TV-serien Spis Vietnam/DR