NRK Meny
Kjernesalat

Salaten av kjerner og frø er klar for stekt kylling.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Kjerner og kjernehus

Denne oppskriften er basert på forskjellige slags kjernehus og kjerner eller frø. Mange av dem vi vanligvis kaster kan bli et godt måltid. Fruktkjøtt og kjernehus har veldig ulik karakter og her prøver Paul Svensson å vise hvor morsomt og interessant det kan bli når man tar vare spesielt på dem.

Slik gjør du

Kok hveten myk i kyllingbuljong. Avkjøl.

Skjær kjernehusene ut av tomatene og squashen. Skjær fruktkjøttet i fine terninger.

Salte og pepre kyllingbrystene og stek dem i litt smør før de stekes ferdig i ovnen på 120 °C i ca. 5-10 minutter, til temperaturen i kjøttet er 62 °C.

Bruk samme stekepanne og stek gresskarkjerner, pinjekjerner og kokt hvete. Ha i en liten klatt smør til slutt. Tilsett finhakket chili, granateplekjerner, limesaft, gresskarkjerneolje, finhakket sjalottløk og kjørvel. Smak til med salt og pepper.

Avslutt med å steke squash-kjernehus i olivenolje og smak til med salt og pepper. Server kjernehussalaten toppet med kyllingfilet, nystekte squash-kjernehus og rå tomatkjernehus, krydre med salt og pepper.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Strömsö

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE