NRK Meny
Kjernemelkshorn
Foto: DR

Kjernemelkshorn

Brødrene Price husker de gode kjernemelkshornene som de kjøpte i feriene på Bornholm. Faren prøvde å få tak i oppskriften, dette er det nærmeste han kom. Han fikk ikke målene, så dette er familien Prices variant av kjernemelkshorn.

Slik gjør du

Mel og sukker smuldres med margarin og tilsettes 2 dl kjernemelk. Samle deigen raskt og legg den i kjøleskapet i noen timer, gjerne over natten.

Når deigen har hvilt kjevles den ut og skjæres opp i trekanter på ca. 15 x 15 x 10 cm. Legg en klatt remonce og en liten klump marsipan på hver. (Remoncen lages av like deler sukker og smør som røres mykt og avkjøles litt før bruk.)

Trekantene rulles sammen til horn og pensles med egg og drysses med hakkede mandler og perlesukker. Stekes ved 180 °C i ca. 20 minutter, men hold et øye med dem, de må ikke bli for mørke.

Tips

Oppskriften kan halveres, eller man kan fryse hornene.

Remonce er et dansk fyll eller topping til søt bakst. Det lages av smør og sukker, av og til tilsettes kanel, marsipan eller nøtter.

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 2

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR