NRK Meny
Kjernemelkpudding og fersken med honning og muskat

Fersken stekt med honning og muskat er smaksrikt tilbehør til kjernemelkpudding.

Foto: Fra TV-serien Ei verd av krydder (Spice Trip) / Channel 4

Kjernemelkpudding og fersken med honning og muskat

Kjernemelkpudding er en herlig engelsk dessert som ligner panna cotta. Bruk gelatinark i denne retten, de er mye bedre enn gelatinpulver.

Slik gjør du

Ha gelatinen i kaldt vann et par minutter til den er helt myk. Klem ut vannet.

Kok opp 1 dl kjernemelk i en gryte sammen med sukker og la det koke til sukkeret har løst seg opp. Ta gryten fra varmen og visp inn gelatinen til den har løst seg opp. Sett til avkjøling.

Visp inn resten av kjernemelken Hell over i en grunn form eller fire små former og sett den i kjøleskapet i 2-3 timer eller over natten.

Stekte fersken
Del ferskenene i to og ta ut steinene. Smelt smøret i pannen på middels varme og stek ferskenene til de blir myke og gylne. Hell over honning og riv over muskat rett før du tar dem ut av pannen.

Server fersken til kjernemelkpuddingen, gjerne med litt ekstra muskat revet over.

Tips

Flere oppskrifter: Ei verd av krydder

Kilde: Stevie Parle i TV-serien «Ei verd av krydder» (Spice Trip)/Channel 4