Laster innhold, vennligst vent..
Kjapp sjokolademousse

Sjokolademousse med olivenolje og flaksalt.

Foto: SVT

Kjapp sjokolademousse

Vanvittig enkel og god sjokolademousse, som alle kan lage.

Slik gjør du

Grovhakk sjokoladen og smelt den i vannbad.

Visp eggehvitene til et fast, hvitt skum med håndmikser i en ren skål. Tilsett sukker mot slutten, og visp til sukkeret er oppløst og du har blankt, fast skum.

Vend inn den smeltede sjokoladen ved hjelp av en slikkepott, til du får en kremet og luftig sjokolademousse.

Smakt til med flaksalt. Hell sjokolademoussen i skåler og server med en gang.

Tips

  • Sjokolademoussen kan stå i kjøleskap i toppen 1 time, så den ikke blir for hard.
  • Server sjokolademousse med flaksalt, olivenolje, litt ristede nøtter eller bær på toppen.

Kilde: Lisa Lemke i TV-serien «Sommermat i Falkenberg»/SVT