NRK Meny
Kjapp pasta med reker og fennikel

Sara Begner lager pasta med både reker og krepsehaler.

Foto: Fra tv-serien Saras kjøkken / SVT

Kjapp pasta med reker og fennikel

Lange, flate pastastrimler med reker, fennikel og avokado fra Sara Begner.

Slik gjør du

Skjær fennikelen i fine strimler. Strimle purren på skrå og kast det mørkegrønne. Fres fennikelen i olivenolje til den blir myk. Ha i purren når fennikelen har frest et par minutter. Ha på salt og pepper.

Sett på vann til pastaen.

Hell vin og vann over fennikelen og purren og la det putre til pastavannet har kokt opp.

Skjær avokadoene i terninger.

Finhakk timian, hvis du bruker frisk timian. Grovhakk ruccolasalaten.

Kok pastaen som det står på pakken.

Legg rekene i fennikel- og purreblandingen. La dem bli varme. Legg i avokado, timian og ruccola og rør sammen. Bland inn pastaen. Serveres med en gang med revet parmesan.

Tips

I det siste har fullkornpasta blitt veldig «riktig». Og hvis du liker den, så er det flott. Personlig synes jeg den smaker som bark og foretrekker vanlig - helst fersk - pasta, sier Sara Begner.

Spis mye grønnsaker til pastaen, så får du et bedre næringsinnhold enn hvis du spiser fullkornpasta med ferdig saus.

Kilde: Sara Begner i tv-serien Saras kjøkken/SVT