NRK Meny
Hummer

Husk å ta ut paven etter at du har kokt hummeren. Ellers lager den seg selv.

Foto: Førkveld / NRK

Kjærlighetshummer

Hanne Frosta har gitt denne et navn som tydelig legger føringer på hvor mange som kan spise den.

Slik gjør du

Urtesmørsaus: Finhakk urtene og skrell eplet. Kutt det i små terninger. Ha eplesider i en kaserolle, kok ned til 1/3 av den opprinnelig væskemengden.

Ha i fløte og smørterninger, og rør dette godt. Ha i urter og eplebiter. Serveres med det samme.

Hummer: Du trenger vann og havsalt for å koke den. Vannet skal smake som sjøvann. Kok opp vann, og smak til med salt. Bruk en 12 liters kjele.

Hummeren skal avlives før den has i det kokende vannet. Den kokes i cirka åtte minutter. Ta den opp og del den i to, husk å ta ut paven.

Servér med urtesmørsaus, ferskt brød og tørr eplesider.

Nytes sammen!

Tips

En god rømmedressing med pepperrot og friske urter er også godt til. Bland én desiliter rømme, én teskje pepperrot og tre spiseskjeer friske urter.

Se også: Oppskriftene fra Hanne Frosta

Kilde: Hanne Frosta i Førkveld