Laster innhold, vennligst vent..
Kinsesisk inspirert risgrøt - congee

Congee med soyasaus, sesamolje, kylling, vårløk, koriander og fritert hvitløk.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Kinesisk inspirert risgrøt – congee

Congee serveres ikke med sukker og kanel, men med salt tilbehør. Lise Finckenhagen bruker blant annet dråper av sesamolje og soyasaus.

Slik gjør du

Skyll risen. Ha risen over i en tykkbunnet mellomstor kasserolle og tilsett kyllingbuljong, salt og ingefær. Kok opp. Rør med jevne mellomrom slik at ikke risen fester seg i bunnen. Skru ned varmen og la risen småputre i cirka 1 time, eller til konsistensen ligner en kremet grøt. Rør av og til. Spe eventuelt med litt vann underveis hvis grøten virker for tykk.

Serveres varm og toppes med finsnittet vårløk, litt finstrimlet ingefær, noen dråper sesamolje, soyasaus og et dryss av sprøstekt løk og/eller hvitløk før servering.

Tips

  • Grøten kan toppes etter eget ønske, for eksempel med stekt eller kokt strimlet kylling, svinekjøtt, biffstrimler, bacon, egg, reker, kimchi, sopp eller grønnsaker.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Holm»/NRK