NRK Meny

Kinesisk fondue

Slik gjør du

Blekkspruten

Rens blekkspruten (eller få fiskehandleren til å gjøre det for deg) ved å forsiktig dra bort hodet og armene fra kroppen. Ta ut det gjennomsiktige «benet» og innmaten. Skjær armene fra kroppen rett under øynene. Kast hodet. Dra bort «vingene» og den tynne hinne fra kroppen. Skyll kroppen, armene og «vingene» nøye og tørk med husholdningspapir.

Skjær kroppen på langs og brett den ut slik at den ligger flat. Lag grunne diagonale snitt på innsiden. Skjær kjøttet i biter á 5x2,5 cm og legg i en skål.

Blekksprutmarinaden

Knus chili og salt i en morter. Legg i palmesukker og støt lett. Rør inn fiskesaus, ingefær og limesaft. Hell marinaden over blekkspruten.

Legg svinefileten, kyllingfileten, oksefileten, fisken og rekene i separate skåler.

Hvitløks- og ingefærspasta

Knus hvitløk, ingefær og salt i en morter til en grov pasta. Fordel den på svinefileten, kyllingfileten og oksefileten.

Legg ingrediensene til de fem andre marinadene i de respektive skålene. Bland godt, dekk til og sett i kjøleskap i to timer.

Tips

Dette er ikke alt. Du må også innom tilbehør til kinesisk fondue for å få med deg hele den kinesiske fonduen.

Kilde: Kylie Kwong