Se flere konkurransebilder her
Kinakarbonader. Foto: Eirin Tetlie.
Kok 6 dl ris
ha et dryss gurkemeie og 1/4 ts karri i vannet
snitt 2 karbonader i biter
hakk en hvitløkfedd i biter
1/2 løk i biter
1/4 rødløk i strimler
1 gulrot, bruk potetskrelleren først til å ta noen skiver som du rasper på langs, og legg dem i kaldt vann. Skjær så gulroten på langs og snitt dem på skrå
1 kopp brokkolibuketter
1 tomat, skjær halve i båter (pynt)
1 tomat, skjær i terninger (salat)
Agurk- bruk skrelleren til å lage noen skiver av det grønne på langs, og resten av agurken i biter til salat
Saus:
1,5 dl vann
1 ss soyasaus
1 ss soyasaus av saltredusert soyasaus eller en annen type
1 dryss karri
1 par dryss av peppersymfoni, etter smak
Varm pannen. Ha i 2 ss olivenolje og hvitløk. Fres dem raskt . Ha i løken og fres i ca.ett. min.
Ha såi gulrot og brokkoli, fres det i ett min.
Sett til siden og sett pannen på halve platen. Ha i karbonaden og stek dem til de har fått en fin farge.
Dryss pepper og peppersymfoni over grønnsakene.
Ha ris på fatet. Legg karbonader og grønnsaker på toppen.
Saus:
Ha vann og soyasaus i pannen, og smak til med krydder
Hell over grønnsakblandingen. Pynt med agurk og gulrotstrimler.
Bland salaten lett i sammmen.