NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Kimchi

Denne kimchien til Camilla Plum kan lagres, men også spises frisk. Surkålsaften setter i gang gjæringen umiddelbart.

Foto: Egon Rix / DR

Kimchi

I Korea er kimchi – gjæret salat med kål, ingefær, chili og hvitløk – en uunnværlig del av den daglige kosten.

Slik gjør du

I opphavslandet konsumerer de kimchi i enorme mengder, og det finnes et mylder av variasjoner, ifølge Camilla Plum. Kimchi spises som salat, til alle måltider, og brukes som ingrediens.

Skjær kål og reddiker fint på en mandolin, råkostjernet, i en food processor eller skjær det for hånd.

Ha det i en stor skål, og dryss over salt. Hell på surkålsaft. Vask hendene grundig, og kna kålen til den faller sammen og slipper vannet.

Kålen faller sammen i skålen mens du klemmer. Når det ser ut som du bare har halve mengden igjen, og kål og reddiker er helt gjennomknadd, har du i finhakket hvitløk og finhakket chili. Tøm alt over i sylteglass med gummiring.

Sett glasset på kjøkkenbenken i to dager. Så settes det kjølig, eller i kjøleskapet. Kimchien vil gjære stille og rolig, men kan spises med en gang.

Tips

Både surkålsaft og molkosan finner du i helsekostbutikken.

Kilde: Camilla Plum i tv-serien Mat som holder/DR