Kikertsuppe

Topp suppen med bladpersille, olje og eplebiter, så blir det en riktig lekker presentasjon.

Foto: Rolf Tikkanen Øygarden

Kikertsuppe med eple og karri

Det er mange grunner til å nyte kikertsuppe med eple og karri. Suppen varmer godt i kroppen, den er stappfull av proteiner, kjernesunn og den koster ikke mer enn en tyggegummipakke!

Slik gjør du

Sett på en kasserolle på medium temperatur og ha i litt olje.

Hakk løk og hvitløk grovt, la det surre i oljen. Tilsett karripulveret.

Ha i kikertene og bland godt.

Slå over kyllingbuljong, og kok opp suppen.

La suppen koke i cirka 6–7 minutter.

Kjør suppen helt glatt med en stavmikser, ha den tilbake i kjelen og varm opp.

Kutt et eple i terninger.

Ha suppen i dype skåler, ringle over litt olivenolje, saften av en presset lime, salt og pepper. Topp suppen med finhakket grønt eple og bladpersille. Dersom du har litt røykt paprikapulver, kan du gjerne gi suppen et fint lite dryss.

Tips

Serveres gjerne med ferskt surdeigsbrød og smør.

Kilde: Rolf Tikkanen Øygarden i Sørlandssendinga/NRK P1