Key lime pai servert med limebåter og en kopp kaffe.

Paien blir fantastisk frisk med sin syrlighet og den smakfulle bunnen.

Foto: FRA TV-SERIEN HYGGE I STRÖMSÖ / YLE

Key lime pai med paibunn av rester

Klassikeren Key lime pai i en ny variant når vi lager paibunnen med tørt brød og restene fra kjekspakken. I stedet for marengs er det vispet krem på toppen.

Slik gjør du

Varm ovnen til 165 grader.

Bland brød og kjeksrester i til smuler i en blender. Kjør til en deig med romtemperert smør. Press deigen ut i en springform, pass på at den er tett. Bak bunnen i ovnen i 15 minutter. Avkjøl.

Visp eggeplommene til de er hvite og luftige. Tilsett kondensert melk og visp i 2 minutter. Tilsett revet skall av 4 lime og 1,5 dl nypresset limejuice. Visp 2 minutter til.

Hell fyllet over i formen og stek i cirka 17–20 minutter. Avkjøl, gjerne over natten.

Visp kremen lett og smak til med melis og olivenolje. Ha olivenkremen over paien rett før servering. Pynt med lime og eventuelt limeblader.

Tips

Velg glutenfrie rester til bunnen hvis du vil ha en glutenfri pai.

Key lime pai, hele kaken som det er tatt noen stykker av.

Key lime pai toppet med pisket krem med olivenolje og melis.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE