Slik gjør du
Ketsjup
Kok opp vann i en gryte. Skålde tomatene til skallet sprekker. Ta av skallet og grovhakk tomatene.
Ha alle ingrediensene i en stor tykkbunnet gryte. Kokes på middels varme i ca. 30 minutter. Rør ofte.
Bruk stavmikseren til å lage ønsket konsistens. Sil ketsjupen hvis du vil ha den helt slett. Hell den varme ketsjupen på sterile glass eller flasker. Ketsjupen holder opp til ett år i kjøleskapet.
Skånsk sennep
Legg sennepsfrøene i kaldt vann og kok opp. Kjør med stavmikser i 3-4 minutter.
Tilsett reven pepperrot og ingefær og bland raskt sammen. Ha i salt, eddik, honning og olje. Kjør sennepen til jevn konsistens.
Sennepen has på sterilisert glass. La sennepen stå og modne i noen dager før du bruker den. Sennepen holder flere måneder i kjøleskapet.