Ketsjup og skånsk sennep

Pølser i brød blir noe mer når du lager ketsjup og sennep selv.

Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Ketsjup og skånsk sennep

Tareq Taylor lover deg at du aldri mer har bruk for kjøpesennep og kjøpeketsjup etter at du har laget disse hjemmelagde versjonene av ketsjup og sennep.

Slik gjør du

Ketsjup

Kok opp vann i en gryte. Skålde tomatene til skallet sprekker. Ta av skallet og grovhakk tomatene.

Ha alle ingrediensene i en stor tykkbunnet gryte. Kokes på middels varme i ca. 30 minutter. Rør ofte.

Bruk stavmikseren til å lage ønsket konsistens. Sil ketsjupen hvis du vil ha den helt slett. Hell den varme ketsjupen på sterile glass eller flasker. Ketsjupen holder opp til ett år i kjøleskapet.

Skånsk sennep

Legg sennepsfrøene i kaldt vann og kok opp. Kjør med stavmikser i 3-4 minutter.

Tilsett reven pepperrot og ingefær og bland raskt sammen. Ha i salt, eddik, honning og olje. Kjør sennepen til jevn konsistens.

Sennepen has på sterilisert glass. La sennepen stå og modne i noen dager før du bruker den. Sennepen holder flere måneder i kjøleskapet.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT