Keema naan

Naanbrød med krydret kjøttdeigfyll.

Foto: Rubicon/NRK

Keema naan

Keema naan er nesten som en form for pakistansk pizza. Det er fin mat å ta i hånden og spise når man er i farten.

Slik gjør du

Keema

Ha kjøttdeigen i en kjøkkenmaskin. Finhakk ingefær og kjør det lett i en blender sammen med chili (uten frø) og vårløk. Grovhakk koriander. Bland alt sammen og kjør i 10 minutter i kjøkkenmaskinen.

Naan

Smelt smøret og varm melken. Smuldre gjæren og bløt den i det lunkne vannet. Kjør alt det flytende i en kjøkkenmaskin mens du tilsetter det tørre litt etter litt. La deigen heve på en trefjøl i minst 15 minutter med plastfolie over på et lunt sted.

Sett ovnen på 200 grader. Fukt hendene med olje og del deigen i cirka 14 like deler. La emnene etterhveve lengst mulig mens du deler kjøttfyllet i 7. Kjevle ut hvert deigemne i sirkler.

Legg kjøttfyll på en sirkel sammen med en klype ost. Legg en ny sirkel over. Klem sammen kantene sånn at du pakker inn kjøttfyllet. Gjenta til du har 7 keema naan. Prikk med en gaffel over hele deigen. Pensle med eggeplommen og dekk over med sesamfrø/solsikkefrø/gresskarkjerner.

Stek dem på nest øverste rille i stekeovnen i cirka 8 minutter til de er gylne.

Pynt med litt fersk koriander før servering.

Kilde: Familien Mir i TV-serien «Familiekokkene»