Kedgeree

Karri, røkt hyse og kokt egg er en uvanlig sammensetning av smaker, men det fungerer overraskende godt.

Kedgeree

Kedgeree har indiske undertoner med bruken av karri og basmatiris. Den røkte hysen (koljen) derimot er typisk engelsk. Retten blir servert til frokost, men hos oss ville vi vel heller servert den til lunsj, eller kanskje middag.

Slik gjør du

Ha fisken i en gryte og tilsett fiske/kyllingkraften. Gi det et oppkok, ta gryten vekk fra varmen og la fisken trekke i cirka ett minutt. Ta den opp og sett den til side. Ta vare på 4 1/2 dl av kokekraften.

Ha 50g smør og litt olje i den tomme gryta. Hakk sjalottløken og surr den i smørblandingen til den er myk. Tilsett karri og gurkemeie og la det surre med i ett minutt.

Ha i risen og surr litt videre mens du «rører» godt. Ha i væsken fra fisken og ha på lokk. La risen koke på svak varme til den er ferdig.

Plukk fisken i biter og vend den inn i risen sammen med hakket hardkokt egg, persille, resten av smøret og crème fraîche. Smak til med salt og pepper.

La alt bli gjennomvarmt og server med en gang. Hvis du ønsker det kan du pynte med ekstra hardkokt egg og hakket persille.

Tips

Du kan også bruke annen røkt fisk til denne oppskriften.

Kilde: Brødrene Price i TV-programmet «Munter mat i Storbritannia»