Kastanje- og mascarpone ostekake med sjokolade
250 g sjokoladekjeks (ferdigkjøpte av typen chocolate chip cookies)
100 g flådde kastanjenøtter, fint hakket
50 g smeltet smør
200 g kastanjenøttpuré
225 g mascarpone
25 g sukker
300 ml kremfløte
Sjokolade-krem:
225 g mørk, god sjokolade (Valhrona 70%)
250 ml kremfløte
50 g mykt smør
Legg kjeksene i en pose og slå kjeksen i stykker med f.eks en kjevle. Bland smulene med de hakkede nøttene og tilsett så det smeltede smøret. Rør sammen og ha i en kakeform (ca 23 cm i diameter), press sammen slik at det fyller helt ut til kantene. La stå kaldt.
Rør kastanjenøtt-puréen myk. Tilsett deretter mascarponen og sukkeret og fortsett å røre til alt er godt blandet. Pisk kremfløten lett og fold den inn i mascarpone-blandingen. Ha den så over kjeks-bunnen og spre den jevnt utover. Sett kaldt i minst 2 timer.
Sjokolade-krem:
Smelt sjokoladen med fløten i vannbad. Ta bollen bort fra varmen så fort sjokoladen er smeltet. Tilsett da det myke smøret.
Ta ut kaken fra kjøleskapet og fjern forsiktig kaken fra formen med en liten varm kniv. Sett i kjøleskapet i nye 5-10 min.
Smør sjokolade-blandingen utover hele kaken (topp + sider). La stå i romstemperatur i 20 min før den serveres.
Serveres gjerne med frukt -veldig godt med appelsiner/nektariner.