NRK Meny
Karri- og tomatsaus med grillet kanin og artisjokker

Inspirert av våren i New York lager Niklas en tomatsaus med mye krydder til grillet kanin og artisjokker.

Foto: Fra TV-serien Niklas' gourmetreise / SVT

Karri- og tomatsaus med grillet kanin og artisjokker

Niklas Ekstedt lager en rett som skal passe inn i menyen på den indiske restauranten Junoon i New York. Han lager karri, som er all krydderblandingen og sausen godt kokt sammen. Karrien serveres til grillet kanin.

Slik gjør du

Kanin
Tenn opp grillen.
Skjær kaninen i serveringsstykker. Skjær ut beina. Del kjøttet i ganske store biter, helst så like i størrelse som mulig. Salt kjøttet lett.

Finhakk hvitløk og koriander og bland det med smøret. Mariner kjøtt med smørblandingen i romtemperatur i ca. 15 minutter.

Tre kjøttet på grillspyd og grill over høy varme, ca. 15 cm fra glørne, til kjøttet er gjennomstekt, ca. 8 minutter på hver side.

Karri
Skrell og hakk løk og ingefær, hakk chilien. Varm en kjele på komfyren, hell i olje og stek løk, chili, ingefær og hele krydder til løken er blitt gjennomsiktig.
Tilsett de malte krydderne og tomatpuré. La det frese en stund til.
Ha i hakkede tomater og kok sausen over svak varme i ca. 15 minutter. Ha i litt vann hvis det koker tørt.
Tilsett kokosmelk og kok i ytterligere 5 minutter. Smak til med salt.

Artisjokker
Skjær artisjokkbunnene i fire, dryss på litt salt og hell litt olje over dem.
Varm en stekepanne og stek bunnene på høy varme i 3–4 minutter til de har fått fin farge.

Server grillet kanin med artisjokkbunner og pynt med brønnkarse og frisk koriander. Gi karrien et nytt oppkok rett før servering, så den er god og varm. Server karrien for seg, så hver enkelt kan forsyne seg selv.

Tips

Se oppskriftene: Niklas' gourmetreise

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' gourmetreise