NRK Meny
Karpe i umoden druesaft med hestebønner og squash

Karpen har fått støtte av sammenrullet folie på hver side mens den var i ovnen, for at den ikke skal ligge på siden i ovnen.

Foto: Fra tv-serien Hoffretter / DR

Karpe i umoden druesaft med hestebønner og squash

Karpe er hovedretten i den kongelige middagen på Gråsten slott i Danmark. Den serveres med ovnsbakt, gul squash og hestebønner.

Slik gjør du

Mariner karpen i druesaft, salt og pepper. La den stå på kjøl over natten.

Bland farsen sammen og fyll den i fisken.

Plasser fisken i en langpanne i ønsket posisjon ved servering. Hell druesaft over fisken, og bak den i ovnen på 150 grader i 20 minutter per halve kilo.

Når fisken er ferdig, siles væsken over i en gryte. Den reduseres og piskes opp med kaldt smør. Smak til med salt og pepper. Fisken serveres med hestebønner og gule squash.

Hestebønner

Etter at hestebønnene er renset fra belgene tas hinnen av bønnene.

Bacon skjæres i terninger og stekes med smør i en gryte. Hestebønnene og hvitvinen tilsettes. Kok et par minutter, og smak til med salt og pepper.

Gul squash

Skjær squashen i fingertykke skiver. Skivene vendes i olivenolje og drysses med krydderurter, salt og pepper. Bakes i ovnen (eventuelt sammen med fisken) ved 150 grader i cirka 25 minutter.

Kilde: Fra tv-serien Hoffretter/DR