Karen Maries eplekake

Nystekt eplekake med masse kanel og sukker.

Foto: Karen Marie Ellefsen

Karen Maries eplekake

Har du din egen favorittoppskrift på eplekake? Karen Marie Ellefsen har endret og tilpasset denne oppskriften ut fra egne erfaringer, sånn at den blir akkurat som hun liker den.

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 180 grader.

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggene, ett om gangen. Bland bakepulveret i melet, og tilsett.

Ha halvparten av røren i en godt smurt rund springform med en diameter på 24 cm.

Skrell eplene og fjern kjernehuset. Del eplene i to på langs. Skjær, fortsatt på langs og inn mot midten, litt tykke skiver som legges tett i tett på røren.

Dryss over sukker og kanel.

Ha på resten av røren og legg på et lag til med epleskiver.

Strø perlesukker og kanel på toppen.

Stek i ovnen i 50-60 minutter.

Kaken serveres varm med iskrem til. Men det går selvfølgelig også an å servere den med pisket krem.

Kilde: Karen Marie Ellefsen i radioprogrammet «Holm» på P1+