Kanelbolle

Klar for duftende gjærdeig?

Foto: ScanStockPhoto

Kardemommesnurrer

Kardemommesnuerrer passer til de fleste anledninger, også en helt vanlig ettermiddag...

Slik gjør du

Mal kardemommekjernene fint i en mortel og varm det med melken. Melken skal bli lunken, ca 37 grader.

Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut med melken. Tilsett sukker, egg og halvparten av melet. Arbeid deigen sammen i maskin. Tilsett gradvis resten av melet og det myke smøret i små biter. Arbeid deigen til den er smidig og slipper bollen.

Dekk bollen med plastfilm og et kjøkkenhåndkle, la den heve til dobbel størrelse.
Ha deigen over på et melet bakebord og arbeid den godt sammen.

Form deigen til en tykk pølse og kjevl den ut til et rektangel. Smør leiven med smør og dryss den med sukker og kanel.

Rull leiven sammen som en rullekake og del den i 12 like store biter. Legg snurrene ved siden av hverandre i en bakepapirkledd langpanne. Det skal være litt luft mellom snurrene slik at de vokser sammen under heving. Dekk til med plastfolie og etterhev snurrene i ca. 30 minutter.

Pensle med sammenpisket egg og stek snurrene ved 200 grader (varmluft), midt i ovnen, i ca 15 minutter.

Tips:
Når du tilsetter romtemperert smør istedenfor smeltet smør, blir fettet fordelt på en litt annen måte som gir smidigere deig og saftigere boller. Sukkerlake lager du ved å koke opp 1 del vann og 2 deler sukker, avkjøl sukkerlaken før bruk.

Får du ikke tak i hele kardemommekapsler kan du bruke vanlig malt kardemomme.

Tips

Pensle snurrene med sukkerlake og dryss over sukker blandet med finknust kardemomme.

Kilde: Lise Finckenhagen