Karbonadedeig, løk i soya, sitron og salat.

Når karbonaden er stekt og løken har fått surre i sitron og soya blir det «Oddvar i lange løp».

Foto: Erik Bull / NRK

Karbis med sitron- og soyastekt løk

Karbis med sitron- og soyastekt løk.
16. mars 1951 ble skikongen Oddvar Brå født i Melhus kommune i Sør-Trøndelag. Kokken Inge Johnsen er sikker på at Oddvar vil ha en egen rett oppkalt seg på 60-årsdagen. «Oddvar i lange løp» har Inge døpt retten, og etter denne husker vi Brå for karbonaden, og ikke for den brukne staven!

Slik gjør du

Start med å tilsette saltet i karbonadedeigen, rør deretter inn vann, løk og potetmel og ha i litt pepper. Form karbonadene i ønsket størrelse. Brunes i pannen til de er gyllenbrune på hver side. Legges i ildfast form og settes i ovnen på 180 °C i ca. 10 min.

Sitron- og soyastekt løk
Lettstek løken i en panne med litt olje. Når løken er gyllen slår du over soyasausen og sitronen. Legges på toppen av karbonadene ved servering.

Karbonadene med sitron- og soyastekt løk serveres på ei grov brødskive med masse deilig salat, tomat og agurk i store gode biter.

Tips

Alle oppskriftene i serien Apropos mat i Norgesglasset

Kilde: Inge Johnsen i Norgesglasset