NRK Meny
Karamellpudding til jul

Karamellpudding til dessert i julen.

Foto: Ragge Strand/Per Alfsen/www.matprat.no

Karamellpudding

Karamellpudding er en vinner på dessertbordet og det er ikke vanskelig å lage. Et tips til en vellykket pudding er å være tålmodig når du lager karamellen. Karamellpuddingen må lages minst et døgn i forveien.

Slik gjør du

Lag karamell en ved å sette en 1-liters form på en middels varm plate. Tilsett sukkeret.
Smør deg med tålmodighet, fordi det kan ta tid før sukkeret smelter, og brunfargen kommer fram. Unngå å røre i sukkeret.
Vend på formen når sukkeret begynner å karamellisere seg. Det er fordi sukkeret skal kunne smelte jevnt.
Drei til slutt på formen, slik at karamellen blir jevnt fordelt. Sett det hele til avkjøling.

Kok opp fløte, sukker og vanilje. Avkjøl det hele, og bland inn halvpisket egg.
Husk å ikke vispe eggene for mye, for da kommer det fram små hull i puddingen. Sil blandingen over i formen.
Steke puddingen på 120 ºC i omlag to timer, i vannbad på nederste rille i ovnen.

Avkjøl puddingen i minst ett døgn. Løs puddingen med en skarp, varm kniv og hvelv på serveringsfat.

Karamellsausen som er igjen i formen, kan serveres som den er eller blandes med pisket kremfløte.

Kilde: www.matprat.no