Karamellisert foie gras med glaserte epler

Små skiver med karamellisert foie gras servert på salatblader med glaserte eplebåter og røykt andebryst.

Foto: Fra TV-serien Mat med Anne / DR

Karamellisert foie gras med glaserte epler

Anne Hjernøe bruker røykt andelår sammen med foie gras. Små skiver med karamellisert foie gras serveres på blandet salat med eplebåter strimlet andekjøtt.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Eplene skjæres i smale båter og surrer i litt smør i en panne. Når de har tatt litt farge has i en skvett eddik og litt sukker. Eplene småsteker mens de får smak av sherryeddik og sukker.

Foie gras smøres på små stykker ristet brød. Dryss med litt hvitt sukker og bruk en gassbrenner til å karamellisere sukkeret med. Har du ikke gassbrenner, så sett de små skivene med sukker på i ovnen under et glødende grillelement. Hold øye med dem, for foie gras er så fett at det smelter fort.

Bland salatene på et fat. Skjær tynne strimler av røykt andebryst. Sett de små foie-gras-skivene pent på salaten, fordel over det røykte kjøttet over salaten og legg eplene rundt kanten, hele veien rundt. Dryss over finhakkede urter, f.eks. merian eller vårløk.

Tips

Flere oppskrifter: Mat med Anne

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR