NRK Meny

Karameller

Etter hovedbordets gleder, er det fint med noe smågodt utover kvelden. Karameller er en sikker vinner som juleknask!

Slik gjør du

Ha alt kaldt i ei god panne, dvs. ei litt vid panne.

Når alt er smeltet, rører du med jevne mellomrom, og lar deretter karamellmassen putre og småkoke til det blir karamellfarge på massen og den tykner.

(Det tar minimum en halvtime. Ta dråpeprøven slik: et glass med kaldt vann og en teskje. Dypp teskjeen i vannet og deretter i karamellmassen. Når det henger igjen karamellmasse på skjeen slik at du får formet en kule er massen klar!)

Ha karamellmassen i en liten langpanne smurt med olje.

La den stå til den er avkjølt, og skjær opp i fine biter, pakk inn i cellofanpapir og ha alt på glass.

Tips

Se også: Oppskriftene frå Bodil Nordjore

Kilde: Bodil Nordjore i Nitimen