NRK Meny
Kantarellsuppe med konfitert kylling

Niklas heller en halv desiliter vann med kullsyre i suppa rett før den skal serveres, og kjører med en stavmikser for å få det fine skummet på toppen.

Foto: Fra TV-serien Niklas' mat / SVT

Kantarellsuppe med konfitert kylling

Høstsuppe med kantareller og vermut fra Niklas Ekstedt. Han serverer den med noen biter konfitert kylling, men suppa er også meget god uten.

Slik gjør du

Rens kantarellene.

Grovhakk kantarellene og purren og fres det i smøret. La det bli brunt forsiktig. Hell på vermut og la det koke inn litt. Ha på melk og fløte. La det småkoke i 20 minutter.

Kjør suppen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Tips

Suppa kan, men må ikke, toppes med noen biter konfitert kylling.

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat/SVT