Kantarellpai

Kantarellpai på quinoabunn.

Foto: SVT

Kantarellpai på quinoabunn

Det er soppsesong. Her er en sprø paibunn laget av quinoa fylt med en stuing av ferske kantareller.

Slik gjør du

Paibunn

Sett ovnen på 175 grader.

Ha quinoa og vann i en kasserolle, kok opp, senk varmen og kok under lokk til quinoaen er myk og luftig, ca. 14 minutt. Legg den i en stor skål.

Tilsett de øvrige ingrediensene og bland godt. Det ser litt tørt ut, men press deigen opp mot kantene i skålen til den henger sammen.

Smør en paiform med løs kant med litt olje. Press paideigen ut i bunnen og helt opp langs kantene. Stek i midten av ovnen i 30–40 minutter. Paibunnen skal være gyllen.

Skjær med en skarp kniv rundt kanten av paiformen slik at den løsner og du kan ta av ringen.

Soppfyll

Rens og del soppen i like store biter.

Ha rapsolje i en stekepanne og tilsett soppen. tilsett muskat, salt, presset hvitløk, chili og rosmarin. Det er viktig å la soppen ligge mest mulig i ro på pannen. Løft forsiktig på en sopp og sjekk om den er gyllen før du snur soppen og steker videre. Fortsett til soppen er gylden på alle sider og tilsett til slutt havrefløte. La det putre i 2–4 minutter.

Fyll paibunnen med soppstuingen og strø over litt frisk rosmarin.

Kilde: Elenore Bendel Zahn og Karoline Jönsson