NRK Meny

Kantarellpai

Når du bruker kjøpt filodeig til skallet i paien, går det fort å lage en lekker kantarellpai som forrett.

Slik gjør du

Sett ovnen på 200 °C.

Rens og skjær kantarellene i store biter. Grovhakk vårløk og spinat. Stek soppen i litt smør sammen med vårløken. Ha på salt og pepper. Etterpå tilsettes spinaten.

Visp sammen fløte og egg. Krydre med salt og pepper. Smak gjerne til med en teskje dijonsennep.

Smør fire små ildfaste former. Legg på to lag filodeig. La litt deig henge utenfor kanten av formen. Øs kantareller, løk og spinat over i formene. Hell over eggestanden. Dryss revet ost på toppen. Sett paien i ovnen og stek til fyllet har stivnet og fått litt farge, ca. 25 minutter.

Salat
Bland dijonsennep med olivenolje i en salatskål. Tilsett sitronsaft eller hvitvinseddik. Støt rosépepper i en morter og hell over i skålen. Bland inn grovhakket friséesalat.

Tips

Pensle paideigkantene med eggeplomme før paiene settes i ovnen, da blir de fine og gylne.

Flere oppskrifter: Niklas' mat

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas mat/SVT