Dram (Illustrasjonsfoto)
Foto: Jahn Throndsen

Kantarelldram - og likør

Skogens gull kan bli til dram og likør!

Slik gjør du

Plukk små, faste og helt perfekte kantareller. Børst dem grundig rene, ikke vask dem. Legg en raus neve kantareller i en krukke med skrulokk og hell over en halvflaske nøytral vodka.

Skru lokket ordentlig til, la stå og trekke på et kjølig sted i 4-5 dager, eller til soppen har lagt seg på bunnen av krukka.

Sil gjennom kaffefilter. Bør drikkes iskald, gjerne i bittesmå frostede glass. Frostede glass anbefales til alle drikker som er uklare, det ser mer delikat ut.

Med kantarelldram som utgangspunkt kan du lage en riktig god likør: Rør inn granskuddsirup, vanlig sukker eller sukkerlake etter smak og server iskald.

Kilde: Matsprell i naturens verden, NRK Aktivum 2006