NRK Meny
Kantarellknekkebrød med traktkantarellmajones

Nederst ligger knekkebrødet, over er kantarell i løvtynne skiver, majones med kantarell og masse friske urter.

Foto: Marika Hill / Five Corners Production

Kantarell og majones på knekkebrød

En herlig munnfull med traktkantarell på kantarell! Denne kjappe retten med speltknekkebrød er et fint mellommåltid – eller god å by på når naboen kommer på kaffe.

Slik gjør du

Majones

Hakk opp de tørkede traktkantarellene og bland med eggeplomme, sennep og eddik. Hell forsiktig i oljen under stadig visping. Smak til med salt.

Knekkebrød

Skiv løken og de store kantarellene i løvtynne skiver. Krydre med salt, pepper og rapsolje.

Smak til urtene med olje og litt salt.

Anrett alt på knekkebrød etter egen fantasi.

Kilde: Filip Langhoff i TV-serien Frå jord til bord/YLE