NRK Meny
Kanin Pina
Foto: Fra TV-serien Solens mat / SVT

Kanin Pina

Osteria dell' Unione i Treiso er stedet Slow Food-bvegelsen ble til. Bo Hagström besøker Pina i restauranten som hennes foreldre drev før henne. Pina viser hvordan hun tilbereder kanin.

Slik gjør du

Brun kaninbitene (eller kyllingbitene) i olje. Tilsett løk, gulrøtter, selleri, bacon og hvitløk og stek videre til grønnsakene er kokt. Slå på buljong og kok på middels varme i 7-8 minutter, uten lokk.

Slå på rødvin og la alt småkoke under lokk i 30 minutter til.

Tilsett paprika og smak til med muskat og kanel og stek til kaninkjøttet (eller kyllingkjøttet) er mørt.

Serveres med ris eller kokte poteter og en grønn salat.

Tips

Flere oppskrifter fra Solens mat

Kilde: Bo Hagström i TV-serien Solens mat/SVT