Laster innhold, vennligst vent..
Kanelkremmerhus med krem og grapefruktmarmelade

Hjemmelagede kanelkremmerhus med krem, grapefruktmarmelade og et dryss av pistasjnøtter.

Foto: Fra TV-serien Jul med Price og Blomsterberg / DR

Kanelkremmerhus med krem og grapefruktmarmelade

Lag dine egne kremmerhus med kanel, pisket krem og grapefruktmarmelade. Mette Blomsterberg mener oppskriften passer godt som dessert i julen, og at den garantert vil falle i smak.

Slik gjør du

Grapefruktmarmelade

Vask grapefruktene og skjær hver av dem i fire deler. Kok dem møre i 2 liter vann under lokk. Det tar omtrent en halv time. Kast kokevannet og la grapefrukten avkjøles. Skjær bort fruktkjøttet og alt det bitre hvite. Ta vare på skallet og skjær det i små terninger.

Del vaniljestangen på langs og skrap ut vaniljefrøene med en liten kniv. Bland frøene med litt av sukkeret slik at vaniljefrøene skiller seg. Kok opp vaniljesukkeret, den skrapte vaniljestangen og grapefruktterningene i en gryte med en halv liter vann og sitronsaft.

Del det resterende sukkeret i to like porsjoner. Rør pektinet ut i den ene porsjonen og ha det oppi den kokende gryten under omrøring. La det småkoke i omtrent 10 minutter. Ta gryten av varmen. Tilsett nå det resterende sukkeret og rør til alt sukkeret er oppløst. Skyll sylteglassene i en anelse Atamon (konserveringsmiddel) og hell marmeladen i. La marmeladen avkjøle før du tar lokk på glassene.

Kremmerhusdeig

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en liten kniv. Bland frøene med litt av melisen slik at vaniljefrøene deler seg.

Bland vaniljesukkeret, melis og hvetemel. Tilsett eggene mens du pisker. Tilsett vannet helt til slutt, når deigen er helt uten klumper.

Kremmerhus

Bruk en bakematte av silikon på bakebrettet. Lag klatter av 1 spiseskje med deig med godt mellomrom. Kremmerhusene blir fort stekt, og stek derfor bare to om gangen. Smør ut de to deigklattene ut til tynne, ovale sirkler med en palettkniv. Drys en anelse kanel over, gjerne ved å bruke en liten sikt.

Stek kremmerhusene i ovnen ved 180 grader. Stek dem i få minutter til de er lett gylne. Løsne dem fort med palettkniven og form dem straks til kremmerhus. Gjør det enten ved fri hånd eller ved å bruke et metallkremmerhus. Fortsett slik til du ikke har mer deig igjen.

La de bakte kremmerhusene avkjøles lett, og oppbevar dem i en lufttett boks.

Servering

Pisk fløten til krem. Sett kanelkremmerhusene i en skål med sukker, slik at de står stabilt.

Fyll dem med krem og avkjølt marmelade like før de skal serveres, eller la gjestene selv fylle kremmerhusene slik de ønsker.

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Jul med Price og Blomsterberg/DR