Laster innhold, vennligst vent..
Kanelboller med pekannøtter

Kanelbollene bakes i en rund form, så det blir som en kake.

Foto: Fra TV-serien Duften av nybakt

Kanelboller med pekannøtter

Disse søte bollene fra Rachel Allen er deilige med en kopp te eller kaffe. Normalt lages de med gjær, men denne gangen skal det gå litt raskere, så derfor er det bakepulver i denne oppskriften på boller.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 230 °C. Smør og mel en rund kakeform, 25 cm.

Fyllet
Visp smør og kanel sammen i en stor bolle eller i mikseren til det er mykt. Tilsett brunt sukker og visp til blandingen er lys og luftig. Rør inn hakkede, ristede pekannøtter. Sett fyllet til side, ikke i kjøleskap.

Deigen
Sikt mel, bakepulver og kanel sammen i en stor bolle. Tilsett sukker. Smuldre smøret i. Visp egg og melk sammen i en egen bolle. Lag en fordypning i midten av de tørre ingrediensene og hell i det meste av væsken (la det bli igjen 0,5 dl). Bruk én hånd med fingrene utstrakt som en klo. Beveg hånden din rundt i én retning (med eller mot klokken) til deigen er blandet. Du må kanskje ha i resten av melken, deigen skal være myk og litt klebrig.

Kjevle deigen til et 35 x 25 cm rektangel på 2 cm tykkelse.

Fordel fyllet over hele rektangelet. Rull sammen deigen fra deg, slik at det ligner en svissrull. Skjær rullen opp i 12 skiver, hver ca 3 cm. Legg skivene i kakeformen med litt plass mellom hver.

Stekes i ovnen i 10 minutter, sett ned temperaturen til 200 °C og stek videre i 25-35 minutter eller til bollene har hevet seg og er gylne.

La bollene være i formen i 2-3 minutter før du forsiktig legger dem til avkjøling på rist.

Glasur
Sikt melis i en bolle, tilsett 1 ss varmt vann og bland godt. Tilsett mer vann hvis det er nødvendig. Glasuren skal være myk men ikke rennende. Smør glasuren over bollene.

Tips

Ristede pekannøtter
Hakk opp pekannøttene og legg dem spredt ut på et stekebrett og stek i forvarmet ovn på 230 °C i 4 minutter. La nøttene avkjøles før bruk.

Kortere steketid
Sett bollene med større avstand på et stekebrett. Stek i 12-15 minutter, til de er gylne på toppen.

Kanelscones
I stedet for å rulle sammen deigen og skjære skiver kan du lage enkle kanelscones. Rull deigen ut til den er ca 3 cm tykk, og skjær ut firkanter eller sirkler, ca 6 cm i diameter. Pensle med pisket egg, dypp toppen i perlesukker. Sett bollene på et stekebrett og stek i forvarmet ovn på 230 °C i ca 10-15 minutter eller til de er gylne på toppen og høres hule ut når du banker lett på bunnen. Avkjøl. Del bollene i to og serverer med pekanfyll på hver halvdel.

Kilde: Duften av nybakt / Orig. tittel: Rachel Allen: Bake!