NRK Meny
Kamskjell med søtpotetmos

Småløk kok i litt eddik og vann, cherrytomater, hvite asparges og litt søtpotetchips er tilbehør til kamskjell og søtpotetmos.

Foto: Agnete Daae-Qvale Holmemo / NRK

Kamskjell med søtpotetmos

– Som å spise en liten sky, sier Agnete Daae-Qvale Holmemo når hun får smake Mats Paulsens søtpotemos i radioprogrammet Brønsj. Han serverer den med ferske kamskjell, hvit asparges, cherrytomater og litt sprø søtpotetchips.

Slik gjør du

Bruk en potetskreller til å lage noen små chips av søtpotetene. Kutt opp resten av søtpotetene i like store biter og hell i kokene vann. Kok til de er møre. Sil av vannet og hell søtpotetene i en blender og miks med smør, fløte salt og pepper til en glatt konsistens.

Kok aspargesene i saltet vann i ca. 5 min. Hell av vannet og bland med olivenolje og persille.

Lag søtpotetchips ved å fritere i olje i ca. 2 min. Kok småløk møre i vann, salt og eddik.

Stek kamskjellene i smør og monter tallerkenen med cherrytomater og rød basilikum.

Tips

Flere oppskrifter: Oppskriftene fra Brønsj

Kilde: Mats Paulsen i Brønsj