NRK Meny

Kamskjell med kremsaus og brokkoli

Slik gjør du

Kamskjellene åpnes og renses, både rogn/melke og den hvite muskelen brukes i denne retten. Disse legges i kaldt vann i 15 minutter og tørkes på kjøkkenpapir. Sett dem kjølig til de skal brukes.

Sjalottløk surres myk i smør.
Tilsett hvitvin og kok inn til halv mengde, tilsett så vann.

Kamskjellmuskel og rogn/melke legges i og dekkes med lokk. La det trekke forsiktig på lav varme i omtrent 2-3 minutter.

Ta opp kamskjell og rogn/melke og hold dem varme.
Tilsett fløte i kokekraften og kok inn til passe tykkelse.
Smak til med salt, pepper, noen dråper lime og finsnittet gressløk.

Kok brokkolien i 1 minutt. Avkjøl hurtig i kaldt vann.

Hvitløk, sjalottløk og chili surres i smør, tilsett brokkoli og stek to – tre minutter.
Smak til med salt og pepper.

Del kamskjellene i to - tre skiver og anrettes sammen med rogn/melke, saus og brokkoli.
Pyntes med gressløk.