Kalveskanker med kantareller og pressede poteter

Pressede poteter lages ved å presse kokte poteter gjennom en potetpresse. Her er de tilbehør til kalveskanker.

Foto: Eva Rados / SVT

Kalveskanker med kantareller og pressede poteter

Niklas lager sin egen variant av den italienske retten osso buco med pressede poteter og kantareller.

Slik gjør du

Hakk selleri, fennikel, løk og hvitløk. Brun kalveskankene i olje. Tilsett de hakkede grønnsakene og stek litt mer. Hell på nok hvitvin og vann til det dekker kjøttet. Tilsett pepper og smak til med salt. La det koke under lokk. Jo lenger jo bedre, minst en time.

Stek soppen med hakket hvitløk i smør og olje. Bland i hakket persille på slutten.

Kok potetene og press dem rett ned på serveringsfatet. Top potetene med en klatt crème fraîche og krutonger. Server kalveskankene med kantareller og pressede poteter.

(Krutongerlages lett ved å skjære hvitt brød i terninger og steke dem i smør eller olje i en stekepanne, eller rist dem i ovnen.)

Tips

Flere oppskrifter: Niklas' mat

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat/SVT