Slik gjør du
Løk, ansjos, hvitløk, timian, rosmarin, egg og krydder og has i en blender og blandes. Lever og spekk røres sammen. Tilsett kryddermassen
Smør smeltes i en kjele og melet røres i. Blandingen varmes gjennom til den begynner å slippe sidene i gryten. Rør i melken, litt om gangen under omrøring. Sausen avkjøles litt og så has den i levermassen.
Persillerøtter og epler skrelles og kuttes i grove biter. Bitene has i en gryte og kokes møre i lettsaltet vann.
Hell vannet fra og kjør persillerot og epler til en glatt puré. Avkjøl pureen og ha den i levermassen. Smak til med salt og pepper. Farsen helles i former og stekes i vannbad på 170 °C i 40-45 minutter.
Server posteien på brød og pynt med syltet rødbeter.
Syltede rødbeter
Rødbetene vaskes fri for jord og has i en kjele med vann og salt. Kok rødbetene i 20-30 minutter, til de er møre men fortsatt er noe å bite i.
Ha rødbetene under kaldt vann og få av skallet. Skjær rødbetene i skiver og legg dem i et sterilisert sylteglass.
Ingrediensene til syltelaken kokes opp. Ta laken av varmen og la den trekke i 10 minutter.
Hell laken over rødbetene og lukk glasset tett. Rødbetene skal trekke minst tre dager før de kan spises. De kan oppbevares ca. 6 måneder i kjøleskap.
Kilde: Claus Meyer i TV-serien Smaken av Danmark