NRK Meny

Kalvefilet og Loapilt på asiatisk vis

Slik gjør du

Trim kalvefileten og skjær i medaljonger.

Kok opp fløte og tilsett strimlet vårløk.
La det koke inn til passe konsistens. Smak til.

Kok romanescobukettene litt myke i så lite lettsaltet vann som mulig.

Fres litt smør i en kjele.
Tilsett hakket ingefær og hvitløk.
La det frese godt sammen.
Ha på godt med soya.
Tas av varmen og røres godt sammen. Tilsett evt. litt kraft. Smak til.

Stek kalvemedaljongene et par minutter på hver side i nøttebrunt smør/olje. Salte og pepre.

Ha en seng av stuet vårløk på varme tallerkener.
Legg kalve medaljonger (og litt stekt lammekjøtt) over.
Ringle soya/ingefærsaus rundt.

Tips

Romanesco er et kål som ligner blomkål, men det er grønt og bukettene er spisse. Romanesco brukes på samme måte som blomkål.