Laster innhold, vennligst vent..
Kalvefilet fra Normandie

Tynne strimler skall fra røde epler gir ekstra farge til retten med kalvefilet, epler, firkantede poteter og sopp.

Foto: Fra TV-serien Jul med Price og Blomsterberg / DR

Kalvefilet fra Normandie

Denne retten er inspirert av det franske kjøkkenet, nærmere bestemt Normandie-området. La deg inspirere av James Price til en fin middag med kalv, sopp og epler.

Slik gjør du

Skrell eplene, fjern kjernene og skjær dem i tykke skiver. Drys litt sukker over, og stek eplene i halvparten av smøret sammen med en kvist rosmarin. Stek dem til de er omtrent møre, men ikke la de ligge for lenge. Sett dem til side.

Rens soppen og skjær de største i to eller fire deler. Rist dem i en panne med litt smør og krydre godt med salt og pepper.

Krydre kalvefiletene med salt og pepper. Dryss over et lett lag med mel. Varm resten av smøret i en panne og stek filetene i god varme 2–3 minutter på hver side til de er gylne. Hell calvados over og flamber. Rist pannen underveis. Når flammene holder på å dø ut, tilsettes crème fraîche, eplesider og kalvefond.

Ta filetene av pannen og hold dem varme. Kok sausen inn over kraftig varme, tilsett eplene og den saften de eventuelt har avgitt. Varm blandingen. Hell sausen over filetene, anrett med epler og server.

Kilde: James Price i TV-serien Jul med Price og Blomsterberg/DR