Laster innhold, vennligst vent..
Kålrotpasta

Den milde kålrotpastaen passer godt sammen med fløtesausen med bacon og sopp.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Kålrotpasta

Kålroten er en smakfull, næringsrik og billig rotgrønnsak, som gjerne skulle bli brukt mer. Kamufler den som spagettistrimler.

Slik gjør du

Skjær kålroten til spagettistrimler. Hvis du ikke har en maskin for dette går det like bra å bruke en potetskreller og lage en bredere pasta, som minner om tagliatelle.

Stek bacon til det er sprøtt. Stek så kantareller og løk i samme fett. Tilsett kremfløte og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.

Kok den vanlige spagettien til den er nesten klar. Legg så i kålrotspaggetien og kok i ett til to minutter til kålrotpastaen er al dente. Hell av vannet.

Bland pastaen med soppsaus og rikelig med persille. Topp med sennepsfrø og stekt kålrotstilk.

Stekte kålrotstilker

Riv bladene av stilkene. Skrell stilkene med potetskreller og skjær i biter. Fres dem i en varm panne med olje og litt salt.

Du kan gjøre det samme med andre rotgrønnsakers stilker, blant annet pastinakk, rødbete, grønnkål og bladkål.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE