NRK Meny
Kalkunsatay med couscous

Kalkunsatay servert med couscous.

Foto: Kim Holthe/Matprat.no

Kalkunsatay

Spyd med marinert kalkunfilet med smak av Thailand.

Slik gjør du

Finhakk sjalottløk og hvitløk.
Skrell ingefær og riv fint.
Skjær vårløk i ringer og hakk dem fint.
Varm olje med kokos i pannen. Tilsett løk, hvitløk, ingefær og vårløk. Fres det under omrøring over noen minutter ved svak varme.
Tilsett tabasco, kokosmelk og sukker. Kok opp under omrøring.

Kjør alt raskt sammen i en matprosessor.

Træ kalkunstrimler på trespydene. Legg dem i en form. Hell marinaden over. Snu og vend så alt blir dekket.
La det stå kaldt natten over.

Før steking tørkes noe av marinaden bort.
Legg spydene på en oljet rist over langpannen øverst i stekeovnen.
Stek ved 250 °C eller under grillen noen minutter på hver side.

Kilde: Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt