Slik gjør du
Ha rosiner i en liten kjele og hell over 2/3 av likøren og kok opp. Avkjøl.
Smelt halvparten av smøret i en panne og tilsett løk og selleri. La det surre til løken er blank. Ha blandingen over i en bolle.
Kok opp vann/buljong og rør inn coucous.
La det svelle noen minutter.
Stek baconet i biter og bland det med løk, selleri, rosiner og likør, cousous, nøtter og epler.
Smelt resten av smøret og ha i buljong og resten av likøren og hell det over stuffingen.
Ha i hakket salvie, oregano og smak til med salt og pepper.
Fyll kalkunen og lukk åpningen med tannpirkere og bomullstråd ved å stikke cirka 4 tannpirkere gjennom skinnet på hver side av hulrommet på kalkunen og knytte med hyssing etter samme prinsipp som ved snøring av sko. Bind sammen benknokene. Fyllet kan også stekes i en form dekket med folie sammen med kalkunen den siste timen.
Tips
Oppskrift: