Kaldhevet bagett

Ferdige bagetter er allerede klar til å brukes til chèvre chaud, varm geitost.

Foto: Fra TV-serien Mat med Anne / DR

Kaldhevet bagett

Hjemmelagde bagetter som hever over natten i kjøleskapet. Oppskriften får du fra Anne Hjernøe.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Rør gjæren ut i vann tilsatt salt. Tilsett melet litt om gangen og elt deigen bløt og elastisk. Elt gjerne i deigen et kvarter eller kjør den i en kjøkkenmaskin. La deigen heve i kjøleskapet natten over. Elt deigen igjen dagen etter og form tre fine bagetter.

La bagettene heve en times tid på et lunt sted. Pensle på olje, dryss over hvetemel og salt og stek dem i ovnen på 210 °C. Der er ferdige når de høres hule ut når du banker på dem på bunnen, det tar ca. 18-25 minutter.

Tips

Oppskrift:

Flere oppskrifter: Mat med Anne

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR